Om

Allt började 1969 när Henkel uppfann världens första limstift, vilket efterliknande en läppstifttub, och lanserade varumärket. Pritt håller idag en ledande position inom limindustrin tack vare dess starka värden, innovation och teknologi. Som erkänd ledare inom hållbarhet så sticker Pritt ut i internationella handlingar och rankingar. Men framförallt så spelar det en viktig roll i konsumenters vardag. Börja resan och upptäck transparensen i vår tillverkningsprocess, värdena som inspirerat oss längs vägen och ta del av milstolparna i vår historia. Välkommen till vår värld!

Vår strävan

En viktig del i vår vision är att erbjuda konsumenter starkt presterande produkter med ett hållbart fotavtryck. Därav strävar vi kontinuerligt att vidare förbättra våra produkter och utveckla nya appliceringsområden. Våra produkters och teknologiers kompatibilitet med hälsa och miljö utvärderas kontinuerligt inom vår verksamhet. Lär med om våra projekt och mål!

Historia

1969 uppfann Henkel världens första limstift efter att ha studerat "vridfunktionen" och smidigheten hos läppstift och lanserade därmed varumärket Pritt. Sedan dess har limvärlden inte varit sig lik! Ta en titt på Pritts bakgrund och se hur vårt globala varumärke byggts upp och blev det första limstiftet att användas i rymden.

Resan till naturlig limning

Häng med oss på vår interaktiva resa med Mr. Pritt till naturlig limningskraft! Världens enda limstift gjord på 90% naturliga ingredienser baserade på en unik kombination av potatisstärkelse och socker. Den bestående naturliga limingskraften garanterar det bästa fästandet för alla pysselprojekt. Se hur en potatis blir Pritt-limstift genom att hänga med Mr. Pritts äventyr med potatisplantan!

Produktion

Henkel var världens första företag att uppfinna konceptet limstift med Pritt. Ett unikt varumärke som producerar lim med potatisstärkelse. Upptäck hur våra produkter är tillverkade, distribuerade och kapslade samt hur vi förbättrat vår produktionsprocess sedan 1969.

Sociala initiativ

Pritt erbjuder produkter som bidrar till utvecklingen av barns rörliga och kognitiva förmågor. Utöver detta så är varumärket aktivt engagerat i att bygga en rättvisare och jämlikare situation utbildningsmässigt i mindre privilegerade delar av världen. I detta syfte så sätter Pritt sitt engagemang i handling genom att hjälpa barn med allvarliga akademiska brister. Ta reda på hur Pritt arbetar med att förbättra och uppnå ekologiska, sociala och ekonomiska mål välrden över med Henkels stöd!