Pritt historia

1969 så uppfann Henkel världens första limstift och sedan dess har limvärlden inte varit sig lik. Upptäck den mest minnesvärda faktan och ögonblicken som har hänt sedan varumärkets lansering, såsom hur designen har förändrats under åren och den teknologiska utvecklingen. Ta en titt på Pritts bakgrund och se hur vårt globala varumärke byggts och hur det blev uppskjutet till rymden.

1969

1969 så uppfann Henkel världens första limstift efter att ha studerat "vridfunktionen" och smidigheten hos läppstift. Sedan dess har limvärlden aldrig varit sig lik då konsumenterna slutligen hade en ren och smidig metod för att limma! Nästan 50 år efter att den första "limbehållaren" lanserades så har Henkel sålt över en miljard limstift i 121 länder, vilket utmärker Pritt som ett sant globalt varumärke.

 

1971

Pritt limstift blir tillgänglig i 38 länder. Fler och fler människor börjar att känna igen varumärket och dess kvalitet.

 

1988

Design-limstiftet lanseras och är nu enklare att använda.

1995

1995 förvärvar Henkel rollerverksamheten från det tyska företaget Pelikan. Under ledarskapet som världens ledande limtillverkare så expanderar Henkel rollerutbudet att inkludera nya kompakta och ergonomiska designer för korrigering och limning.

1999

1999 så tar Henkel "torr" överstrykning till marknaden som senaste tillägget i sitt rollerutbud. Den unika överstrykningen är både torr och raderbar. Vidare gör Henkel entré på tejpmarknaden med sitt uppfinnande av enhandstejp-rollern.

2000

Medan andra går in i det nya millenniet i stor skala börjar Henkel år 2000 med införandet av korrigeringsrollerpennan, med smalaste bredden, för enstaka tecken-korrigeringar. Nu kan även de minsta misstag snabbt täckas med endast ett penndrag!

2001

2001 blir Pritt bokstavligt ett "universellt" varumärke! Den 17:e mars 2001, 09:23 för att vara precis, så sker uppskjutningen från kosmodromen Bajkonur i Kazakstan av en Soyuz-raket innehållandes en last Pritt-limstift med Internationella rymdstationen (ISS) som slutdestination. Ombord så testar den ryska kosmonauten Yury Usachev personligen Pritt-produkterna. Efter rigorös daglig användning under nollgravitation och andra extrema rymdförhållanden tilldelas Pritt officiellt den exklusiva sigillen "Space-Proof Quality".

2003

2003 lanserar Henkel några exalterande produkter: "Power Pritt" kombinerar styrkan hos ett unversallim med den smidiga formen hos ett limstift. "No More Scissors" är en klar tejp med sågtandade kanter så det enkelt kan rivas av för hand. "KidsArt" är ett omfattande pysselutbud. Sist men inte minst är våra "Refill Rollers" (lim och korrigering) förbättrade och innehåller 17% längre tejp.

2005

Introducerandet av "Comfort korrigeringsroller" möjliggör sidleds-applicering för konsumenten. Det ständiga utvecklandet av roller-portfolion lönar sig: "Comfort korrigeringsroller" följer framgången hos Pritt "limroller Compact", vinnaren av innovationstävlingen "Årets produkt" (FVKK). Tack vare sin utomordentliga design så erhåller Pritt rollerna för sidleds-korrigering "Red Dot Design Award 2005".

2009

Pritt introducerar sitt utbud av flytande lim, i flaskstorlekarna 40g och 90g. Den unika formen av flaskorna ger enkel och exakt hantering för alla typer av pysselprojekt. Dess ergonomiska form och lösningsmedelsfria formel gör limmet idealiskt för barn. För yngre barn utvecklade Pritt ett speciellt ponny- och piratutbud.

2010

Detta år är minnesvärt för lanseringen av ''ECOmfort korrigeringsroller" med hylsa tillverkat av 89% förnyelsebart material. Den tilldelades 3:e plats på Hannovermässan 2010 för ''Årets bio-baserade material''.

Under samma år avslöjar Pritt dess nya utbud "Refill Rollers" midway och sideway, tillverkade av ca 50% återvunnen plast.

2011

Pritt lanserar "Best Pritt Stick Ever" vilket tack vare dess nya formel med 90% naturliga ingredienser* är säkrare för barn att använda och är även smidigare, starkare och renare än någonsin. Idealiskt för alla pappers- och kartongprojekt. (*inkl. vatten).

2014

Detta året lanserar Pritt sina färglimstift för roligare dekoration. De färgglada Pritt-limstiften torkar i färgerna rosa och grönt! Barn kan dekorera sina hantverk genom att tillföra glitter eller något annat de kan tänka sig. Finns även i regnbågens färgskala, fyra lim i olika färger för att dekorera på ett ännu mer färgglatt sätt. Det bästa är att produkterna är tillgängliga i Pritts unika formel med 90% naturliga ingredienser (inkl. vatten).

2015

Pritt original limstift kommer med magisk twist! Pritt relanserar "Magic Stick" i en unik patenterad formula av 90% naturlig ingredienser*. Den blå "Magic Stick" appliceras i färg men torkar transparant så barn vet när de har applicerat limmet när de pysslar. (*inkl. vatten)

2016

Pritt lanserar nya glitterlimstift i rött och gult. Barnen kan glädjas av kreativitet, enkel hantering och användning, plus utmärkt torktid och prestanda. Föräldrar kan vara lugna då limmet är baserat på 90% naturliga ingredienser*, är prisvärt, tvättbart vid låg temperaturer och därav mindre oreda! (* inkl. vatten).

2017

Pritt lanserar nya korrigerings- och limrollers. Ingen mer förslitning vid korrigering tack vare den flexibla spetsen som möjliggör korrigering i valfri riktning. De nya limrollerna har nya generationens limtejp vilket gör slut på trådande. Jämn och precis applicering för ren korrigering och limning.