Produktion

Visste du att Henkel var det första företaget att uppfinna limstift-konceptet? Efter denna nya uppfinning lanserade vi Pritt, ett unikt varumärke som tillverkar lim med hjälp av potatisstärkelse. Detta koncept har visat sig vara ett enkelt och smidigt sätt att limma med, och är den bästa limlösningen för barn: lätt, ren och säker. Upptäck hur våra produkter tillverkas, distribueras och kapslas, och hur vi har förbättrat vår produktionsprocess sedan nästan 50 år sedan.

Hur Pritt limstift skapas

Visste du att Henkel uppfann det första limstiftet 1969? Denna idé kom genom att studera ett läppstift och hur smidigt det tillämpades. Denna typ av applikator har visat sig vara ett enkelt och smidigt sätt för att limma, och är det bästa limlösningen för barn: lätt, ren och säker. Storslagna idéer kan komma från var som helst!

Vårt team av forskare

Idag har Henkel många forskare som utvecklar nya produkter och testar sina idéer i laboratorier. Vi använder idén om matlagning för att göra limstift. Forskare skapar ett "limrecept" som vi sedan använder för att producera våra produkter. Klicka här om du vill göra ditt egna lim!

Pritt-lim "köket"

Det är här produktionen börjar - i Henkel Pritt-lim''köket". En stor tank används för att blanda alla limingredienser tillsammans, som sedan tillagas efter vårt speciella "limrecept".

Efter limmet blandats så pumpas det ner till våningen under till fyllningslinjen.

Förut

För 50 år sedan så användes inte datorer för att producera limstift. Idag drivs vår fabrik mer effektivt och hela processen kan övervakas noggrant av datorer, även om vissa åtgärder fortfarande måste övervakas av våra forskare.

Fabriksgolvet

Fyllningsprocessen börjar när tomma limstiftsrör transporteras från en stor behållare upp på en rörlig ramp och till fyllningslinjen.

Henkel producerar tre storlekar av limstift: 11, 22 & 43 g. Även om vi har olika fyllningsdelar för varje storlek så sker processen i stort sett på samma sätt i våra fabriker över hela världen.

Automatiskt maskineri

Det automatiska maskineriet hjälper till att rada upp de tomma limstiftsrören prydligt och upprätt. De färdas längs transportlinjen på väg till sitt första stopp, fyllningslinjen.

Här kan du se våra 11g limstiftsrör anlända till fyllningslinjen. Våra linjer kan fylla mer än 200 000 stift per dag. I detta skede måste limmet vara i flytande form för att fylla rören, så därav är det mycket varmt.

Rören med varmt flytande lim måste åka vidare till kylstationen innan de kan kapslas och hanteras vidare.

De kylda rören är redo att bli kapslade

Den automatiska "maskinhanden" kan kapsla mycket snabbare än mänskliga händer. När limstiften är kapslade placeras de på förpackningsbrickor - automatiskt givetvis - och genomgår en andra kylning så att det varma limmet förvandlas till ett stift redo för dig att använda.

Klart!

Limstiften levereras till butikerna och är redo att hjälpa dig med alla dina "klistriga" projekt i hemmet, skolan eller på kontoret - rent, snabbt och korrekt.